Nina Schipoff

O artyście

Niemiecka artystka interdyscyplinarna mieszkająca w Genewie (Szwajcaria). Zajmuje się malarstwem, wideo oraz fotografią. W 2008 r. ukończyła Geneva University of Art and Design (HEAD), a w 2009 r. Geneva School of Stage Set Design. Interesuje się pojęciami przestrzeni i czasu, interakcjami zachodzącymi między człowiekiem a krajobrazem, a także ich ekologicznym i geopolitycznym znaczeniem w coraz bardziej rozpędzonym świecie. W swoich narracjach opowiada o naturze – dziwnej, archaicznej lub apokaliptycznej.


Filmografia:
recollection (2017)
stranding (2016)
64°n (2015)
qaleraliq (2014)
l'appel (2008)
portrait vivant (2004)

Filmy

Informacje