Emma Charles

O artyście

Urodzona w 1985 r. artystka z Londynu, absolwentka Royal College of Art. Zajmuje się fotografią i obrazem ruchomym. Ciekawi ją, w jaki sposób współczesne systemy wartości czasu, produktywności i pracy ulegają zmianom przez rozwój technologii. Od niedawna interesuje ją materialność Internetu. Swoje prace prezentowała w licznych czołowych galeriach w Londynie, Berlinie oraz Paryżu. W latach 2015 i 2017 otrzymała nagrodę Arts Council England.

Filmography:
When Objects Dream (2018 - in production)
White Mountain (2016)
Fragments on Machines (2013)
Vents (2012)
After the Bell (2009)

Filmy

Informacje